6 feb. 2010

Toaletele portabile



Rulotele mai vechi nu au fost dotate "din fabrica" cu toalete, aceasta fiind vândute ca opțional. Genul de toalete care se pot folosi în aceste rulote de tip vechi se numesc "toalete portabile" deoarece sunt compacte şi independente în rulota (nu au nevoie să fie cuplate la bazinele de apa, pentru alimentare) deci au avantajul ca pot fi curățate sau înlocuite foarte ușor, fără a interveni asupra mobilierului de baie.

Cele mai obișnuite dimensiuni de toalete portabile sunt:

Toaletele din clasa clasa mica -au capacitatea vasului de acumulare aproximativ 11 litri iar capacitatea bazinului din care se trage apa este de aproximativ 10 litri.

Dimensiuni:
-lungimea bazei: 43,5 cm,
-lățimea bazei (latura din fata): 34,5 cm

-înălțimea totala: 30 cm,
-greutate goala 4 kg.

Toaletele din clasa medie -au capacitatea vasului de acumulare aproximativ 13 litri iar capacitatea bazinului din care se trage apa este de aproximativ 15 litri.
Dimensiuni:
-lungimea bazei: 43,5 cm
-lăţimea bazei (latura din fata): 36 cm
-înălţimea totala: 34 cm
-greutate goala 4,7 kg.

Toaletele din clasa mare -au capacitatea vasului de acumulare aproximativ 13 litri iar capacitatea bazinului din care se trage apa este de aproximativ 20 litri.
Dimensiuni:
-lungimea bazei: 43,5 cm
-lăţimea bazei (latura din fata): 36 cm
-înălţimea totala: 39,2 cm
-greutate goala 4,8 kg.

Toate toaletele portabile se închid etanș după folosire pentru a nu emana mirosuri neplăcute; au indicatoare de nivel atât la vasul de acumulare cât şi la vasul din care se trage apa şi sunt fabricate din plastic de calitate, pentru a suporta persoane de pana la 150 kg.
Se recomanda ca aceste toalete să fie folosite împreuna cu soluţii de dizolvare rapida, tip KEM; cu soluţii de prevenirea a formarii algelor şi pentru păstrarea apei din rezervorul superior cât mai curata, tip RINSE şi cu hârtie de protecție speciala a toaletei, tip COIF.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

întrebări, sugestii sau sfaturi: