23 oct. 2015

Rezorvorul de apa curata

Rezervoarele rulotelor fabricate înainte de 1995 (considerate vechi) sunt de capacitate mica, aproximativ 40
lt apa curata. Rulotele fabricate pt Anglia au rezervoare chiar mai mici, de pana în 20 lt, portabile, care se montează lângă rulota, în exterior.
Daca, în principiu, 10 de lt de apa ajung pentru dusul unei persoane tragem concluzia ca rezervoarele montate în rulotele mai vechi oferă apa pentru o zi, maxim doua, înainte sa fie umplute iar cu apa.
Pentru a mari autonomia se poate monta un rezervor de apa suplimentar, legat de cel actual sau nu, așezat în cutia de bagaj, fixat sub una dintre banchete sau pe sașiu, în exterior.
Rezervoarele suplimentare sunt special concepute pentru rulote, auto-rulota, bărci și sunt
fabricate cu înălțimi
și lățimi oarecum standarde pentru a putea fi montate în locuri cât mai înguste/mici. De exemplu, înălțimea acestor rezervoare este situata intre 20 și 30 cm iar lățimea, în rare cazuri depășește 50 cm. Volumul ajunge pana la 150 lt iar plasticul din care sunt fabricate este de tip alimentar (apa rămâne potabila).
Constructiv rezervoarele sunt fabricat cu gura de vizitare larga, de minim 10 cm în diametru, pentru a facilita montarea pompei submersibile în interior și curățarea ocazionala. La exterior, pe rezervoare, exista posibilitatea de montare a ștuțurilor de alimentare cu apa (când se face alimentare din exterior, separat) și traseul tur al pompei de apa.
Așadar, dacă considerați ca umpleți rezervorul cu apa curata prea des sau preferați concediile off-camping (în spatii neamenajate special pentru camping), luat în calcul suplimentarea rezervei de apa prin adăugarea unui alt rezervor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

întrebări, sugestii sau sfaturi: